Zoek naar:

Styles:
Primair
Phunkey
Groen
Groen/grijzig
Groen/grijzig grote letters
Zwart/Wit

Rianne rent (3)

Derde keer rennen, dezelfde opdracht als de eerste keer. Drie maal twee minuten wandelen en één minuut rennen, vooraf en naderhand nog vijf minuten wandelen-springen-huppelen. Maar het was koud! De hele dag regen, wind, hagel ook. Ik denk dat er broeken bestaan die zorgen dat je benen warm blijven en die toch ventileren? Heb ik in ieder geval niet, ik ren in een flodderfladderbroek. Cooling down ging goed, zegmaar.
Maar, kom op, tuurlijk ging het goed. En ik zal bekennen, een extra twee-plus-één ingevoegd.
Lekker in bad gelegen, en daarna (opgenomen) Desperate Housewives gekeken samen. En natuurlijk Shameless!
Weer geen spierpijn vandaag.
(11/5/2005 9:02:48 AM) door Rianne (14 reacties)


Rianne rent (2)(nou ja..)

Rennen.. vandaag twintig minuten snelwandelen. Zoals Oprah, zal ik maar zeggen. Het zag er vast supergrappig uit. Het ging goed natuurlijk. Echt voor de hammen, dat was duidelijk. Lekker in een warm bad gegaan daarna.
Dinsdag weer zoals afgelopen dinsdag: drie keer twee plus één. Daarna gaat het echt opbouwen.
(6/5/2005 10:03:33 PM) door Rianne (6 reacties)


Niks

Klik. Staar. Woorden, tekst. Zelfgeschreven maar nog niet goed genoeg. Moet beter maar hoe? Mijn armen worden slap als mijn ogen de tekst proberen te lezen. Mijn buik rommelt en motten fladderen door mijn borst. Paniek maakt zich meester van mijn gedachten, soms al de avond tevoren. Weerzin.
Ik ken dit niet. Ik ken goede dagen en het-wilde-niet-zo-vlotten-dagen, ik-was-wat-snel-afgeleid-dagen en maar-moet-je-eens-zien-wat-een-vooruitgang-hoe-heerlijk-dagen.
Klik, andere tekst. De aantekeningen. Wat bedoelde ik hier ook al weer mee? Wat een onzin, wat een machteloos gevoel.
Al weer een uur voorbij. Een dag, een week. Waarom doe ik dit? Wat had ik wel niet kunnen doen?
(6/5/2005 3:54:47 PM) door Rianne (2 reacties)


Pammetje

Gisteren zijn we bij oma gaan eten. De oma van Michiel, dus. Oma Annie. Maaike ging mee, Senne had zich al twee dagen op haar komst verheugd. Oma vond het prima.
Ik stel me zo voor dat oma voor wij komen de kamer rondkijkt, en tevreden knikt:"Goed opgeruimd, veel kan er niet mis gaan." Maar ja, dan ken je onze kinderen nog niet. Energievreters zijn het, vooral Senne was in topvorm. Maaike vroeg zich af of hij in een speciale bui was? Nou nee, dit is Senne-op-bezoek.
Senne ontdekte de voordeur. Even op de knip doen, bovenaan. Michiel zei nog, ach joh, die is stroef, die krijgt S.. en brak zijn zin af bij het geluid van de openende voordeur. Even later werd er een excursie naar boven georganiseerd door Meis. Maaike ging mee, als een soort mobiel traphekje, en wij bleven even rustiger met oma kletsen.
"Als Senne zo`n oxazepammetje heeft opgegeten, dat kan niet heel veel kwaad dan, toch?"
Het werd een rustige avond. Wel wat storm voor de stilte, Senne was wat zwabberig en daar wat onrustig bij.
Het was de tweede keer in zijn leven dat hij voor zeven uur sliep.

Tuurlijk wel de huisartsenpost even gebeld, en thuis nog in het Grote Pillenboek gekeken. Geen gekke dingen te verwachten.
Een oxazepam wordt voorgeschreven om bij angsten rustig te worden, of als kortwerkend slaapmiddel. Senne viel dus gewoon ruim twee uur eerder dan normaal in slaap. Werd dus ook eerder wakker: om drie uur, en bleef dat tot zes uur. Een onrustige nacht dus, en dat is nou niet zo heel uitzonderlijk bij ons.
(6/5/2005 12:02:49 PM) door Rianne (7 reacties)


Ik ben er geloof ik nog niet uit


referendumwijzer.nl


echtereferendumwijzer.nl

Dat wordt nog een avondje lezen en bijpraten.
(5/30/2005 7:59:03 PM) door Rianne (3 reacties)


Laat ze maar

Meis en Senne zitten aan tafel, aan het ontbijt. Ze doen stoute dingen. Meis eet haar jus d`orange en maakt gilgeluiden naar Senne. Senne roept:"Niet doeoeoeoeoen Meis, niet doeoeoeoeoen." Keer op keer op keer gaat dit door. Ondertussen heeft Senne het idee overgenomen om zijn ranja niet te drinken maar met zijn handen uit zijn glas te scheppen, net als zijn zusje.
Ik zou allang hebben ingegrepen. "Niet doen, doe dat toch niet, hou eens op, maak niet zo`n herrie!!" En dat met boze blik, op schreeuwvolume. Maar ik probeer de grens te verleggen, de drempel te verhogen. De theorie wil, dat zich veel dingen vanzelf oplossen. Ruzie lossen ze zelf en op den duur zeker efficiënter op dan wanneer je als volwassene in hun kinderwereld denkt te kunnen bemiddelen of zeggen hoe het moet. Klooien met eten is niet altijd erg, er zijn allerlei mooie woorden voor. En soms moet het gewoon kunnen, klooien.
En jawel.
Binnen drie minuten zitten ze allebei te gieren van het lachen, volledig in de slappe lach om elkaars drukdoenerij. Ondertussen ondeugend kijkend of mamma nog eens komt zeggen dat dat niet mag hoor, die naden in het drinken. Maar wat een gekkigheid, mamma blijft gewoon daar zitten, op de bank met de computer! Dikke lol, en samen ook nog.
Ondertussen dient zich het volgende conflict aan. Senne heeft bedacht dat hij op Meis haar stoel wil zitten. Meis probeert even hem er van te overtuigen van die stoel af te gaan *gil-duw*, en besluit dan op zijn stoel te gaan zitten. Voor ik dit getypt heb, is de rust al weer terug.
En voor ik dit op honeybun heb gezet, is de herrie vast al weer terug, maar ach.
(5/21/2005 9:14:30 AM) door Rianne (7 reacties)


De Nederlandse jungle part II.

Gisteravond kwam ik thuis en tot mijn verbazing vond ik post van Gemeente Eindhoven. Wauw! Al een reactie binnen een halve week! De extase was van korte duur; ze waren vergeten de bijlage, dat waar de erkenning op staat, die bij de geboorteakte hoort mee te sturen en laat dat nou juist het gedeelte zijn waar de rechtbank zeer geïntresseerd in is. *Zucht* *Kijk op mijn horloge, 17.15u* Zal het? Helaas Gemeente Eindhoven is tot 16u telefonisch te bereiken...

Maar ja, het mocht niet baten, m@rgreet vroeg zich af of onze vakantie in juni hiervan afhing... en die vakantie was ik even vergeten. Ik zal zowieso voor die vakantie een nieuw paspoort moeten en Meis staat nog in geen enkel paspoort dus die moet dan ook nog bij Rianne bijgeschreven worden.
*zucht*
Dus, this is where it ends, ze zullen hoe dan ook later moeten worden bijgeschreven. Ik houd u op de hoogte wat gezag betreft ;)
(5/19/2005 11:45:40 AM) door Michiel (0 reacties)


De Nederlandse jungle.

Ik dacht trouwens dat je landaanduidingen met een kleine letter schreef, blijkbaar niet dus. Maar daar gaat dit niet over.
Oke, dit wordt lang, als je geen zin hebt in de Nederlandse overheidsjungle en de bijkomende kosten, zou ik dit vooral niet lezen :)

Binnenkort (binnen 2 maanden) moet ik een nieuw paspoort. Mijn huidige is half juni verlopen en half juli moet ik weer naar Washington dus ik moet een nieuw paspoort. Ik zou graag Meis en Senne ook op mijn paspoort willen hebben, wel zo makkelijk als ik er vandoor zou willen gaan in Belgie boodschappen wil doen. Dat kan. Als je getrouwd bent met degene waar je kinderen uit zijn geboren (lekker plastisch gezien dan) hoef je hiervoor niets te doen. Zo niet, dan moet je het gezag over je kinderen hebben. Dat heb ik niet. Ik weet het; foutfoutfout. Voor Senne hebben we het 2x aangevraagd en is het 2x afgewezen, voor Meis hebben we het nog niet aangevraagd.

Wat is dat dan, dat gezag aanvragen. Dan moet je een afschrift van het geboorteregister van het kind en de afschriften van de Gemeentelijke BasisAdministratie (GBA) van beide ouders opsturen naar de griffier van het kantongerecht van de regio waar het kind geboren is. Deze kijkt dan in het curatele register of je daarin voorkomt. Als dat oke is wordt in het gezagsregister van die rechtbank vastgelegd dat jij gezag uitvoert over je eigen, erkende kind. Joepie. Het enige wat die griffier dus doet is kijken of je in het curatele register voorkomt en vervolgens je gegevens in een mapje stoppen. Let op, het bewijs hiervan wat je krijgt toegestuurd is niet voldoende om je kind in je paspoort bij te laten schrijven. Daarvoor moet je een uittreksel van het gezagsregister hebben dat je weer bij de griffier van de rechtbank moet aanvragen (?!?!).

Waarom gaat dit in godesnaam helemaal via de rechtbank? Het curatele register is online te bekijken dus dat kan een gemeenteambtenaar ook doen. En om een uittreksel uit dat gezagsregister te krijgen frustreer je onnodig een griffier van een rechtbank. Waarom wordt dit niet gewoon landelijk opgeslagen zodat alle gemeenten daarbij kunnen, natuurlijk met alleen leesrechten? Het inschrijven in het gezagsregister kan dan nog steeds door de griffier gedaan worden, daar kan ik nog in komen.

En waarom is het eerder dan afgewezen? Tsja, de eerste keer kan ik me dus niet helemaal meer herinneren maar het moet zoiets kleins zijn geweest als een kopie van het geboorteregister ofzoiets ipv het origineel. Alle spullen werden teruggestuurd, probeert u het later nog eens. Helaas hebben we het toen niet direct goed geregeld. Het bleef een paar maanden liggen alvorens we het nog een keer probeerde. De tweede keer dat we alles opstuurden bleek dat onze uittreksels van het GBA inmiddels ouder dan 6 maanden waren. *zoemer* Helaas, weer afgewezen. Probeert u het later nog eens.

Inmiddels kwam er een verhuizing, een change of jobs en een geboorte tussen. Dus was het idee dat als Meis geboren was, we dan wel alles in 1 keer konden regelen bij dezelfde rechtbank. *zoemer* helaas, het gezag moet worden aangevraagd bij het kantongerecht van de regio waar het kind geboren is. Senne in Eindhoven, rechtbank Den Bosch, Meis in Maastricht, rechtbank in Maastricht. AARRGGGHHHHLLLL.

Dus wat is nou het plan?
Het uittreksel van het geboorteregister van Senne is aangevraagd (kosten €10,20) maar nog niet binnen.
Het uittreksel van het geboorteregister van Meis is inmiddels in mijn bezit (kosten €10.20).
Uittreksels (4!!) van Rianne en mij van het GBA zijn in mijn bezit (kosten €31.00, €7.75 per stuk). Waarom 4? 2 voor de aanvraag van Meis, en 2 voor de aanvraag van Senne.
Voor allebei de kinderen het gezag aanvragen.
Wachten totdat de rechtbank van Den Bosch de uitspraak stuurt naar de gemeente Eindhoven. Dan wachten totdat de gemeente Eindhoven erachter komt dat Senne niet meer in Eindhoven woont maar in Maastricht. Dan wachten totdat ze het daadwerkelijk de uitspraak naar Maastricht sturen.
Dan een uittreksel van het gezag over Senne aanvragen.
Als alles in Maastricht goed is gegaan kan ik een uittreksel van het gezag over Meis aanvragen in Maastricht en pas dan kan ik mijn kinderen bij mij in het paspoort laten zetten.

Voor de gein zou je ook eens naar de totale kosten moeten kijken:
Uittr. gebreg. Meis: €10.20
Uittr. gebreg. Senne: €10.20
Uittr. GBA Rianne x 2: €15.50
Uittr. GBA Michiel x 2: €15.50
Paspoort: €38,80
Bijschrijven bij nieuw paspoort per kind: €8,05
Bijschrijven bij paspoort per kind achteraf: €18,80
Pasfoto`s Senne (mogen niet meer machinaal): €?? voor nu even €5
Pasfoto`s Meis (mogen niet meer machinaal): €?? voor nu even €5
Pasfoto`s Michiel (mogen niet meer machinaal): €?? voor nu even €5

Dus in het ergste geval kost me een nieuw paspoort waarin mijn kinderen later worden bijgeschreven: €142,80 k-tching!
Als alles goed gaat en ze gelijk in het nieuwe paspoort kunnen worden bijgeschreven kost me dit: €121,30 ; Ook een leuk bedrag.
Even voor de goede orde; de kinderen beiden hun eigen paspoort geven kost €87.60 plus mijn paspoort is dat €131,4 (incl pasfoto`s) dus dat zou ook kunnen maar dat gezag moet nog steeds geregeld worden dus handiger is dat om dat nu maar eens goed te regelen.

Wat denkt u? Gaat me dat lukken in 2 maanden? Ik denk het niet :) Ja, ga je gang; noem me maar een doemdenker, een pessimist, een zwartkijker. Maar dan moet je voor de goede orde eens met de mensen gaan bellen van de rechtbank en de gemeente om te kijken of ze het zelf snappen; wedden dat je dan ook denkt dat er minstens nog een paar muren en kasten op me af gaan komen? Het zal er wel op neer komen dat Meis met mij in het nieuwe paspoort komt en Senne er later bijgeschreven wordt. Ach ja, als dat betekent dat het geregeld is valt daar best mee te leven denk ik. Dan maar een tijdje zonder Senne boodschappen doen in Belgie. O, en dat tanken in Belgie zullen we ook maar niet meer doen. En de dierentuin in Aachen laten we ook maar even voor wat het is.

Lessons learned:
- Trouw voordat je kinderen krijgt, ongeacht of dat nou is voordat je 40 bent of niet.
- Als je niet getrouwd bent, vraag direct het gezag over je kind aan als het geboren is.
(5/13/2005 1:48:56 PM) door Michiel (13 reacties)


Geen step

Een step, ik dacht, dat is toch het summum van buitenspeelgoed voor een kind! Op de koninginnendag-vrijmarkt geen enkele step te koop. Ha, nee natuurlijk niet. Met mooi weer bedenk je je nog wel een paar keer voor je je step wegdoet. Dag na dag speur ik marktplaats af. Er wordt minstens 25 euro voor gevraagd, standaard. Of ze zijn al weg, zoals een step die in Gronsveld werd aangeboden voor zeven euro. Tuurlijk, meteen verkocht.
Hoera, vandaag een met een foto van gisteravond waarop de step er nog piekfijn uitziet. Twee keer mailen en we komen een prijs van twintig euro overeen. Half uurtje rijden hiervandaan, mooi te combineren met bezoek aan een vriendin in die contreien.
En wat zegt Senne? "Nee mamma, ik wil geen step. Ik wil een grote fiets."
Hij hield stug vol. Echt geen step. Met een toon van hoe-kom-je-daar-nou-weer-op? Een step, kom nou. Een grote fiets, dat moet het zijn!
Helaas, mailtje gestuurd dat het overgaat, Senne wil de step van Loek niet.
Ik vind het wel jammer, zeg!
(5/5/2005 12:05:09 PM) door Rianne (2 reacties)


Rianne rent (1)

Zo zeg, dat viel alleszins mee! Eerst vijf minuten gelopen, af en toe een sprongetje of huppeltje. Toen de twee minuten lopen volgens het schema, gevolgd door één minuut hardlopen.
Pjoe, ik weet wel waar ik morgen spierpijn heb, dacht ik. Mijn kuiten! En, dit ging goed, maar zou twee minuten wandelen genoeg zijn om weer op adem en kracht te komen voor nog een minuut en daarna nog zo een keer?
Maar hee, die minuut leek sneller voorbij dan de eerste, en na de laatste minuut dacht ik, hmm, zou dat normaal zijn dat het de eerste training al steeds beter gaat? Nog vijf minuten gelopen met huppeltjes en sprongetjes, en toen was ik dus na twintig minuten weer thuis.
Vanochtend: geen spierpijn!
Vrijdag 20 minuten hoog tempo wandelen.
(4/5/2005 9:59:13 AM) door Rianne (5 reacties)


Rianne rent

Rennen, joggen, hardlopen. Gewoon gáán. Het lijkt me heerlijk, dus ik ga mezelf trainen.
Via google vond ik myasics.com waar je een trainingsschema kunt laten opstellen aan de hand van een doel en je huidige conditie enzo. Klinkt goed!
Ik ben volledig ongetraind, niet sportief aangelegd, wil wel twee keer per week gaan lopen. Het laagste doel is 4 km lopen in 32 minuten. Doen we dat, en laten de computer uitrekenen hoeveel weken ik daar het best over kan doen. *klik*
"Rianne, het schema is niet optimaal. Het lijkt erop dat je een doel wilt bereiken waarbij je gemiddelde hardloopsnelheid duidelijk hoger ligt dan de duurloopsnelheid die je nu langere tijd kunt volhouden. Met name wanneer je nu al behoorlijk goed getraind bent, dan is het doel dat je je gesteld hebt waarschijnlijk te ambitieus. Je zult namelijk gemiddeld 2 km per uur harder moeten gaan lopen om je doel te bereiken. Wellicht is het verstandig om een minder snelle finishtijd te kiezen."

Tja. Maar een lager doel (4 km in meer minuten) is niet in te stellen. Dus toch maar door met dit schema dan.
Nee, niet met hartslagfases want ik heb niet zo`n meter.
Nee, niet met sms-alerts.
Zo, schema! Vanavond: drie keer twee plus één. Twee minuten wandelen, een minuut hardlopen. En dat drie keer. Wandelen is gedefinieerd als flink tempo met nette houding, hardlopen als `je moet nog kunnen praten`. Op 12 augustus moet ik de 4 km kunnen rennen. Maar, en dat is wel fijn met een niet-optimaal schema, je kunt ook meer rustdagen laten inbouwen als je ergens over je pijngrens bent gegaan ofzoiets wat je absoluut niet moet doen.
Ik heb ook nog informatie ingewonnen bij een atletiek-oom. Goeie schoenen en rustig beginnen. Hmm. Goeie schoenen. Ik heb nog oude gymschoenen, oude rucanors. Ik geloof meteen dat dat belangrijk is, maar ik geloof ergens nog niet helemaal meteen in mijn eigen uithoudingsvermogen en volharding. En dan vind ik minstens 40 euro voor nieuwe schoenen wel veel geld. Dus laten we zeggen dat ik dit een paar weken doe op oude schoenen. Koop ik in juni, als ik drie keer twee plus drie kan lopen, goeie schoenen. Misschien wel asics.
(3/5/2005 2:20:20 PM) door Rianne (3 reacties)


Honeybun.nl Log Foto's Soepie